Sosyal Medya

Güncel

İsveç’te camiye ırkçı saldırı

İsveç’in Flen kentinde bir camiye ırkçı saldırı düzenlendi. Caminin bazı kapısı ve camlarına zarar verilirken, duvarlarına da gamalı haç çizildi.



sveç’in Flen kentinde bulunan Flen Camisi’nin kapısına gamalı haç çizildi. Irkçı saldırıda caminin bazı camlarının kırıldığı ve kapısının hasar gördüğü bildirildi.

 
Ä°sveç’in Flen kentinde bulunan Flen Camisi’nin kapısına gamalı haç çizildi. Irkçı saldırıda caminin bazı camlarının kırıldığı ve kapısının hasar gördüğü bildirildi.

El Houda Kültür Merkezi BaÅŸkanı Abdi Osman, yaptığı açıklamada "Camimize yapılan saldırıyı esefle karşılıyoruz. Neyse ki yaralı yok. Çok üzgünüz, ibadet yerlerine zarar vermekten vaz geçilmesi lazım" dedi. BaÅŸkan Osman, Ä°sveç halkını yakından tanıdığını belirterek“Ä°sveçliler hoÅŸgörülü insanlardır. Bu saldırıyı duyan onlarca Ä°sveçli komÅŸumuz camimize kadar gelerek ‘geçmiÅŸ olsun’ dedi”ifadelerini kullandı.

 
Aynı camii, 2014 yılında da saldırıya uğramıştı...

El Houda Kültür Merkezi’ne ait olan cami daha önceki yıllarda da saldırıya uÄŸramıştı.

 
 
Son bir yılda Avrupa'da camilere düzenlenen saldırılar gün geçtikçe artıyor. Bu yıl Almanya'da 54, Fransa'da 60, İsveç'te 21, İsviçre'de 2 cami saldırıya uğradı. Cami kapılarına domuz kafalarının atıldığı, cami duvarlarına "Müslümanlar defolun" şeklinde ırkçı yazıların yazıldığı ve hatta camilere silahlı saldırıların düzenlendiği Avrupa, bu saldırıları 'ırkçı' saldırı olarak görmüyor.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.